Intelligentie in waternetwerken

(25 april 2017- 5 december 2018)

Aan het traject namen negen bedrijven deel die verschillende activiteiten uitoefenen in vooral, maar niet uitsluitend water gerelateerde waardeketens. Naast Atrium.green (tuinarchitect) en TIDES (architectenbureau), namen technologiebedrijven zoals Rietland (waterzuivering), Hydroko (intelligente watermeter), Endress & Hauser (industriële meetapparatuur) en Ninix Technologies (elektronische apparatuur) deel. Maar ook drinkwaterproducent Pidpa en Aquafin (waterzuivering, riolering) waren actief betrokken. Hydroscan tenslotte is een KMO die integraal waterbeheer aanreikt aan diverse klanten in binnen- en buitenland.

In het co-creatietraject werden twee cases onderzocht.

Veilig drinkwater

In de case “Veilig drinkwater” werden diverse parameters afkomstig van (betaalbare) in-line meettoestellen geëvalueerd op hun bruikbaarheid om een soort early warning te geven voor het geval drinkwater zou gemengd geraken met grond- , regen- of zwart water. Wesley Boënne heeft deze opdracht, mee bedacht door Peter Cauwenberg, in goede banen geleid en kon daarbij rekenen op de interesse en medewerking van Pidpa, Endress & Hauser en Ninix.

Waterplus

Wim Schiettecatte en Leo De Nocker bedachten samen met de andere partners het Waterplus concept dat naast het gebruik van regenwater ook inzet op het hergebruik van grijs en zelfs zwart water.  Daarbij gaat ook aandacht naar de “beleving” zoals het ontwerp van buffers die meer doen het water tijdelijk opslaan.

Meer informatie

Wesley Boënne: wesley.boenne@vito.be

Wim Schiettecatte: wim.schiettecatte@vito.be

Leo De Nocker: leo.denocker@vito.be

 

Deelnemers

intelligentie in waternetwerken: deelnemers

Partners

intelligentie in waternetwerken: partners.

Met steun van

Vlaamse Overheid

Documents